Van marktkoopman tot succesvol ondernemer

Joost en Saskia

 

Goudsmederij Bommel is ontstaan op de zolderkamer van Joost Verberne in 1997.

Na een succesvolle afronding van zijn opleiding tot Goudsmid in Schoonhoven begon Joost op de zolder van zijn vader met het uitvoeren van wat kleine opdrachten en reparaties voor vrienden en bekenden.

Dit bleek lucratief en na enige tijd werd het werk van Joost bekend in Veldhoven en omstreken. Joost besloot zijn werkzaamheden uit te breiden door een kraam te huren op diverse markten en braderieën.

Naast het verkopen van: (voornamelijk zilveren) sieraden, bijoux en horloges, voerde Joost aan het door hem meegebrachte werkbankje ook op de markt kleine reparaties uit. Dit bleek erg succesvol te zijn waardoor de vaste klantenkring zich verder ging uitbreiden.

Vervolgens kreeg Joost na twee jaar de kans om Goudsmederij Bommel te beginnen aan de Kapelstraat in Veldhoven. Dit bleek een goede zet en zo werd de marktkoopman een succesvol ondernemer.

Inmiddels heeft Goudsmederij Bommel al sinds 2003 een goedlopende winkel in het Citycentrum in Veldhoven. De zaken gingen zelfs zo goed dat Joost en zijn vrouw Saskia in 2017 besloten om de winkel en goudsmederij te gaan verhuizen naar een groter pand op de Pleintjes 44a waar ze nu gevestigd zijn.

In dit pand beschikken ze over een groot atelier waar maar liefst 3 goudsmeden werkzaam zijn.

Goudsmid Joost   Goudsmid Lois   Andre