Goudsmeden – onze specialisten bij Goudsmederij Bommel

Het is onze passie om voor u een blijvend en mooi sieraad te mogen maken. Kwaliteit en degelijk werk vinden we heel belangrijk.

Naast onze uitgebreide collectie aan sieraden en horloges, maken onze goudsmeden ook sieraden in ons atelier. De mogelijkheden voor het maken van een sieraad naar eigen ontwerp, kunnen overlegd worden met een van de goudsmeden. 

Goudsmeden maken sieraden van edelmetaal, dus zilver en goud en andere edele metalen. We vervaardigen nieuwe sieraden, maar vermaken ook bestaande sieraden.

Nieuwe sieraden kunnen gemaakt worden van uw goud, dat we omsmelten. Of we vermaken een bestaand sieraad en toveren het om tot een compleet nieuw sieraad. Van een ring kan bijvoorbeeld op verschillende manieren een hanger gemaakt worden. Daarbij heeft u de keus om de ring herkenbaar terug te laten komen of niet. Het vermaken van sieraden gebeurt bijvoorbeeld met oude trouwringen of geërfde sieraden.

Ook voor een reparatie aan een sieraad, bijvoorbeeld het vergroten/verkleinen van ringen, solderen van een collier of een horlogebatterij vervangen. Het op maat maken van sieraden uit onze winkel, voeren we allemaal uit in ons eigen atelier. Voor het graveren van sieraden, kindercadeaus, glazen, trofeeën kunt u bij ons terecht. Bij machinaal graveren hebben we de keuze uit 13 verschillende lettertypen, en ook een handgravure (monogram, initialen) behoort tot de mogelijkheden.

Wat is er allemaal mogelijk?

Er is ontzettend veel mogelijk als het gaat over het maken van sieraden, hieronder vermelden we een aantal mogelijkheden:

Acryl

We werken met acryl of hars om op een nieuwe en andere manier iets toe te voegen aan een sieraad. De acryl is van zichzelf doorzichtig, maar kan worden gekleurd door het te mengen met kleurstoffen.

Wat kan er allemaal door de acryl gemengd worden om het in een sieraad te verwerken? Voorbeelden hiervan zijn; as, haren, zand (denk aan zand van het strand waar u ten huwelijk bent gevraagd), een gedroogd bloemblaadje. 

As

We hebben een mooie en diverse collectie aan gedenksieraden, waarbij een aantal leveranciers of sieraden lijnen gespecialiseerd zijn in het verwerken van as. Echter daar houden de mogelijkheden niet op. Bij de meeste sieraden is het mogelijk om er as in te verwerken. 

Dit kan op twee manieren. Wanneer er een holte in het sieraad zit, kunnen we deze open boren en vullen met as en weer dicht solderen door middel van een dopje in de opening. Daar kan u zelf bij zijn, als dat gewenst is. Wanneer holte weer is dichtgemaakt dan ziet u na het afwerken van het sieraad, niets meer van waar het gat gezeten heeft. 

Een andere methode om as te verwerken is het te mengen met acryl, zoals hierboven uitgelegd. Ook hiervoor geldt dat u aanwezig kan zijn tijdens het proces als u dat op prijs stelt. Mocht u een kleur voor ogen hebben dan mengen we dat waar u bij bent.

Vingerafdruk

Ook voor sieraden met vingerafdruk geldt dat er in de winkel een aantal liggen van verschillende leveranciers. Voor zowel as als de vingerafdrukken geldt dat deze in heel veel meer sieraden verwerkt kunnen worden. 

We hebben in de winkel een vingerafdruk scanner. Ook is het mogelijk om een vingerafdruk digitaal of op papier aan te leveren. 

Bij ringen is het mogelijk om de afdruk aan de buitenkant of de binnenkant te laseren. Soms kan het zelfs aan de zijkant, afhankelijk van het ontwerp van de ring. 
Bij veel hangers is het mogelijk te kiezen om een afdruk aan de voorkant of de achterkant te laten plaatsen.

Dus u kunt ervoor kiezen om deze niet aan iedereen te laten zien, maar naar uzelf gekeerd te dragen.

Omdat het creëren van het mooiste sieraad een persoonlijke betekenis heeft, nemen wij graag uitgebreid de tijd voor u om het sieraad te creëren dat perfect bij u en/of uw dierbare past.

Deze persoonlijke benadering vinden wij heel belangrijk en we nodigen u dan ook van harte uit om een afspraak te maken zodat we uitgebreid de tijd kunnen nemen om te kijken wat uw wensen zijn. Wij leveren namelijk graag maatwerk en nemen daar graag de tijd voor!

U kunt een afspraak maken met een van onze goudsmeden zodat u samen, onder het genot van een kop koffie of thee, uw wensen kunt bespreken. Klik hier voor onze contactgegevens, of bel meteen naar 040-2953441!