Oorbellen schieten?

Bij het kiezen van uw oorbellen, is het de moeite waard aandacht te besteden aan de juiste en beste materialen. Bij nieuwe oorgaatjes helpt u het genezingsproces door gebruik te maken van goede materialen, ook kunt u hierdoor allergische reacties vermijden. De door ons gebruikte oorbellen zijn van chirurgisch staal, dit is een zeer zuiver edelstaal, dat uiterst corrosie bestendig en huidvriendelijk is.

Studex® System75™, dit systeem is nauwelijks voelbaar, bijna volledig geluidloos en dus zeer geschikt voor kinderen.

  • Het is een zeer hygiënisch systeem: De oorbellen en de houder zitten in een enkele cartridge, die direct in het instrument geplaatst kan worden.
  • De cartridge raakt nooit uw huid of die van de oorgaatjes-specialist aan, ook niet tijdens het plaatsen of verwijderen van de cartridge.
  • Deze gepatenteerde technologie verzekert een zeer zachte plaatsing van de oorbel.
  • De oorbellen worden met dit systeem in het oor gezet / geprikt in tegenstelling tot de oude manier van het gaatjes schieten.

Richtlijnen:

  • Bij kinderen zetten we oorbellen vanaf 4 jaar, onder begeleiding van 1 ouder.

Hoe moet u nieuwe oorgaatjes verzorgen?

U zult veel plezier van uw nieuwe oorgaatjes hebben, als u deze na het gaatjes zetten goed behandelt en regelmatig verzorgt. Deze verzorgingstips helpen u het genezingsproces te ondersteunen en om infecties te vermijden.

  • Raak de oorbel of het oor alleen aan met schone handen.
  • Reinig de oren van de voor- en aan de achterkant van het oor, door ten minste twee keer per dag een druppel ontsmettings vloeistof op het nieuwe gaatje aan te brengen, zonder daarbij de oorbellen uit het oor te halen.
  • Draai de oorbellen 2 – 3 keer door 180 ° (halve draai) naar links en naar rechts. Zorg ervoor dat je haren zich niet om de pousette (sluiting) wikkelen.

Wat moet u vermijden?

  • Verwijder de oorbel niet onnodig of raak de oorbel niet onnodig aan.
  • Duw de pousette niet te dichtbij uw oor. De pousette moeten zich altijd aan de achterkant van de oorsteker bevinden om te zorgen voor een voldoende luchtcirculatie. Er is een inkeping voor de optimale positie van de pousette.

Wat kunt u doen, om het genezingsproces te verbeteren?

  • Laat de eerste oorbellen ten minste weken 6 in de oorlel zonder ze te verwijderen. In het kraakbeen moet de oorbel op zijn minst 12 weken voortdurend in het oor blijven zitten.
  • Na 6 weken (in het geval van de oorlel) of 12 weken (in het kraakbeen), kunt u de oorbellen verwijderen en direct vervangen door een andere oorbel.
  • De oorbel moet gemaakt zijn van nikkelafgiftevrij chirurgische staal of andere anti-allergene materialen zoals echt goud of zilver.
  • Bij ons in de winkel, vindt u eveneens vele andere hoogwaardige oorbellen, bijvoorbeeld gemaakt van echt goud of zilver, die je perfect als vervolg-oorbellen kunt gebruiken.
  • Vermijd contact met haarspray, shampoo, zeep etc. bij het pas gemaakte gaatje. Je moet na douchen of baden, het oor grondig met water spoelen en vervolgens behandelen met het ontsmettings vloeistof die wij u meegeven.

Lichte zwelling en rood worden van het oor dat direct optreedt nadat de oorbel gezet is, is volledig normaal. Als u onze instructies opvolgt, moeten deze symptomen verdwijnen binnen de 48 uur. Wanneer onevenredige pijnen, zwellingen of roodheid ontstaan moet u per omgaande een arts bezoeken.

Bijzondere kenmerken van het kraakbeen gebied

Kraakbeen van het oor heeft in vergelijking met de oorlel een langere genezingstijd nodig (maximaal 3 maanden).

Ook hier geldt: lichte zwelling en rood worden van het oor dat direct optreedt nadat de oorbel gezet is, is volledig normaal. Als u onze verzorgingstips opvolgt, moeten deze symptomen verdwijnen binnen de 48 uur. Wanneer onevenredige pijnen, zwellingen of roodheid ontstaan moet u per omgaande een arts bezoeken.

Let op: Ga met piercings in het gebied van het kraakbeen van het oor nooit lichtzinnig om! Wanneer u hier verzuimt, de na verzorging instructies zorgvuldig uit te voeren of geen arts raadpleegt wanneer er complicaties optreden, kan dit permanente schade in het gebied van het kraakbeen veroorzaken.